top of page
headslate.png
slate4.jpg

Каменен фурнир Slate-Lite

Каменният фурнир Slate-Lite се изработва от истински камък, но е лек и гъвкав листов материал. Листите с дебелина 1,5мм, придават визия и усещане за плътна каменна плоча. Благодарение на специална технология, от един масивен каменен блок, могат да бъдат произведени много на брой тънки каменни плочи. Slate-Lite се произвеждат ръчно и отговарят на най-високите стандарти за качество.
Каменният фурнир Slate-Lite е  гъвкав и универсален продукт с много възможни и разнообразни приложения.
Slate-Lite съчетава положителните качества на естествения камък и фибростъклото. Той е лек, удобен за транспортиране, изключително тънък и гъвкав, което позволява прилагането  му в различни области, като вътрешни и външни стенни покрития, подови настилки, облицивки за баня и кухня, мебели, както и фасадна облицовка. 
Благодарение на основата  от фибростъкло и полиестерна смола, Slate-Lite е по-нечуплив от каменните плочи. Също така е устойчив на атмосферни условия. Панелите Slate-Lite лесно се режат с  твърдосплавни инструменти, като в тях могат да се пробиват отвори, за кабели или куки, за рафтове за баня или кухня. Гъвкавостта на панела Slate-Lite може да бъде допълнително увеличена чрез прилагане на топлина, което позволява на фурнирът да се огъва около остри ръбове, кръгли предмети или неравни повърхности. Отклоненията от цвета и текстурата на матирала не са дефекти, а са присъщи за него и подчертават  естествената красота на добитите материали. Всяка партида от естествения каменен фурнир е уникална и не може да бъде повторена.
С високото си качество и изискан външен вид, Slate-Lite е особено популярен при стилизирането на магазини, за барове, ресторанти и подобни търговски площи, както и за изработване на мебели с авангардна визия.

slate1.jpg
slate2.jpg
slate3.jpg
bottom of page