top of page
glass-1
glass-2
glass-3
glass-4
Glass-5
glass-6
stained-glass-2
Glass-8
glass-9
glass-2
glass-11
glass_12
glass-14
Glass-15
Glass16
Glass-17
tempered-glass

Закалено и ламинирано стъкло

Закаленото стъкло се произвежда чрез термичнана обработка на обикновено стъкло. Стъклото се разкроява до необходимия размер и форма. Всички обработки, като полиране на ръбовете или пробиване на отвори, се извършват преди закаляването. Стъклото се нагрява над точката на закаляване от 600 °C. След това стъклото бързо се охлажда с въздух. Закаленото стъкло има якост, около шест пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло.

Закаленото стъкло обикновено се използва в елементи без рамки (например като врати без рамки) и за конструктивни цели. Закаленото стъкло е по-малко рисково от обикновеното, поради по-високата си якост и защото се чупи на малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат наранявания.

Ламинираното стъкло (триплекс) се състои от дв или повече стъкла, слепени с гъвкав прозрачен филм, който не нарушава оптичните свойства на стъклото. При счупване ламинираното стъкло запазва геометричната си цялост, което го прави безопасно.

В зависимост от нуждите могат да се ламинират различни видове стъкло с различни видове слепващ материал.

Бестимекс ООД и партньорите ни, предлагаме цялостно проектиране и изработка на обекти от стъкло, като душкабини, витрини, стъклени врати, стъклени покриви и т.н.

 Предлагаме пълноцветен и траен печат върху стъклото, устойчив на атмосферни условия и абразивни въздействия.

bottom of page