top of page
Search

Поддръжка на декинг система

Updated: Aug 6, 2018

Препоръчително е декингът да се почиства на всеки шест месеца, за да се отстранят прахът и органичните отлагания. Достатъчно е миене с градински маркуч. Използвайте топла сапунена вода и неметална четка . Листата и другите органични замърсители се отстраняват с метла или мека четка .

Листата, семената и поленът могат да се утаят между фугите на ламелите и да ги запушат . При това водата се събира и се просмуква в отпадъците, които могат да оцветят декинга. Освен това органичните отпадъци са идеална хранителна среда за мухъл и плесени. Поддържането на чистота е най-лесният начин за предотвратяване на тези проблеми и осигуряване на дълготрайност и добра визия. Ако празнините останат запушени, използвайте градински маркуч със силна струя, за да отстраните остатъците. Инструменти като шпатули и др. могат да надраскат ламелите. Да се използват внимателно.

Мухъл

За да се развива мухълът се нуждае от влага и температури между 0 и около 30 градуса. Декингът не е източник на храна за плесени, но може да събира органична материя под формата на прах и мръсотия от преливане на саксии, улуци и др. За да се предотврати това, е необходимо почистване и отстраняване на източника на „храна“ като : листа, пръст и т.н. Ако вече се е образувала плесен, може да се използват миещи средства против плесени. Не се препоръчва използването на пароструйка или водоструйка, поради възможността силната струя да нарани повърхността.

Петна от храни и напитки

Почистете възможно най-бързо. В повечето случаи топла сапунена вода или почистващ препарат за домакинството обикновено са добро решение.

Пяна, ожулвания и ръжда

При надраскване, например от преместване на мебели и др., повърхността може да бъде реновирана с внимателно използване на шкурка с различна едрина или телена четка. Същото средство се използва и при ръждиви петна.

Повърхността, която постигате, е в зависимост от техниката и натискът , които прилагате върху увреждането. За постигане на добър резултат се препоръчва проба върху парче от декинг или място, което не се вижда.464 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


Business_Blog.jpg
bottom of page